Triple Living este un dezvoltator imobiliar, proprietate de familie, cu o abordare practică și o structură plană, care a devenit unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Belgia cu o experiență de peste 40 de ani.

Discuția noastră cu domnul Henri s-a concentrat în jurul etosului Triple Living pentru construirea de proiecte imobiliare, inclusiv dezvoltarea locală, comunitatea de case Riverside Residence aflată la 15 minute de orașul zbuciumat București.

  • Care este conceptul de proiectare care a inspirat viziunea pentru dezvoltarea locuințelor din proiectul Riverside Residence?

Conceperea proiectului s-a bazat pe alte dezvoltări la scară largă în Belgia, cum ar fi „Duinenwater” (+460 de unități pe cheltuială belgiană, 51 ha) și „Nieuw Zuid” în Antwerp (38 clădiri, 18 ha). Am creat un cartier și un stil de viață cu totul nou. Dacă intrați în acest proiect, ajungeți într-un fel de oază, este construit ca un oraș în interiorul unui oraș cu o notă unică.

  • Care sunt punctele de interes ale Triple Living la proiectarea și construirea unui proiect imobiliar?

Ne concentrăm pe piața locală, identificăm principalele probleme de pe piață, identificăm ce lipsește și cum putem să îmbunătățim în contextul dat. Înainte de a achiziționa terenul și de a construi dezvoltarea, ne întrebăm, avem suficiente persoane în zonă care ar putea fi interesate să cumpere aici? Există o piață a grupului țintă pentru brandul nostru special de imobiliare? Nu vom construi niciodată 1000 de unități într-un oraș cu doar 20.000 de locuitori.

Ne concentrăm pe accesibilitate – Având în vedere traficul auto din ce în ce mai mare în lume, dorim ca proiectele să fie ușor accesibile, rapid de accesat și ușor de condus la acestea.

Ne concentrăm pe infrastructură. Una dintre realitățile pe care le-am observat despre cele mai multe proiecte imobiliare din România este că acestea încep fără drumuri decente, instalații sanitare, instalații de apă sau alte utilități comune. Pentru proiectul Riverside Residence, am dorit să abordăm în primul rând problemele de infrastructură, astfel încât să construim casele pe o fundație stabilă.

Ne concentrăm pe arhitectură. Încercăm mereu să găsim ceva care este proaspăt și nou, dar are și capacitatea de a rezista testul timpului. Arhitectura nu trebuie doar să arate bine, ci și să fie foarte prietenoasă cu clienții.

  • Care este filosofia de dezvoltare imobiliară Triple Living, cum îmbinați funcționalitatea și estetica?

Accentul se pune pe funcționalitate. Vrem să oferim clientului o casă sau un apartament care să arate bine și să îmbunătățească calitatea vieții. Este o plăcere să privim arhitectura excepțională, dar cel mai adesea, nu înseamnă că este bine să locuiești într-o astfel de casă. Casa trebuie să fie construită pentru oameni, trebuie să fie practică, confortabilă și să se simtă ca acasă. Prin urmare, ne străduim să facem casele noastre din ce în ce mai bune pe baza nevoilor și feedback-ului clienților noștri.

  • Care sunt așteptările dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea și finalizarea proiectului imobiliar Riverside Residence?

Proiectul va fi dezvoltat și administrat timp de 10 ani. Tocmai am finalizat prima fază, construirea infrastructurii și a primelor sectoare de locuințe (cu peste 50 de case) și am început să lucrăm la următoarea fază, construind un nou sector de peste 70 de case. Odată finalizate aceste faze, persoanele care și-au cumpărat proprietățile la început vor putea beneficia de creșterea prețurilor în timp, deoarece proiectul va deveni mai mare și mai bun cu toate facilitățile și spațiile de cazare.

  • Ați întâmpinat vreun fel de dificultate în administrarea proiectului?

Pentru că sunt un cetățean de origine belgiană, a fost nevoie de ceva timp pentru a mă familiariza cu cultura din România. Sunt convins că România are un potențial enorm și poate fi una dintre cele mai importante țări din Europa. O compar mereu cu Polonia de acum 10 ani, așa că aștept cu nerăbdare să văd cum evoluează România în viitor. Dificultățile noastre sunt problemele tipice ale piețelor emergente. România se confruntă cu creșterea costurilor forței de muncă și a materialelor, care nu sunt urmate direct de o creștere a puterii de cumpărare.

  • Vă străduiți să țineți comunitatea rezidenților fericită și confortabilă în timpul dezvoltării proiectului extins?

Atunci când construim proiecte atât de mari, trebuie să ne gândim la modul în care putem construi comunitatea mai departe fără a deranja rezidenții actuali, nu dorim ca aceștia să simtă că locuiesc pe un șantier. Prin urmare, etapizăm proiectul în diferite faze și analizăm modalitățile în care putem continua să lucrăm cu un deranj minim și temporar pentru rezidenții noștri.

  • Care este feedback-ul pe care îl primiți de la primii rezidenți și comunitatea locală emergentă care au avut încredere în proiectul Riverside Residence?

Rezidenții actuali mărturisesc că nu au văzut niciodată o astfel de dezvoltare. Au fost uimiți de infrastructura, arhitectura, natura și liniștea din jurul proiectului Riverside Residence.

  • Sunteți mulțumit de relația de lucru dintre echipele de dezvoltare Triple Living și contractanții cu care v-ați unit forțele în România?

Suntem foarte încântați de noul nostru contractant Max Edilitar. Am vizitat mai multe proiecte pe care le-au construit și am fost uimiți de calitatea muncii lor. Echipa lor de construcții este formată din aproximativ 200 de oameni. Organizarea de șantier este impecabilă, ceea ce este excelent pentru rezidenții actuali. Sunt o companie cu care este minunat să colaborăm și ne ajută să îmbunătățim proiectul. Aduc valoare adăugată pentru Riverside Residence.

  • Care sunt următoarele faze de dezvoltare ale proiectului Riverside Residence pe care le așteptați?

Aștept cu nerăbdare construirea magazinul nostru general, care este o necesitate pentru rezidenții actuali, oamenii trebuie să facă cumpărături la nivel local, în cadrul comunității.

Având în vedere randările 3D și planurile pe care le avem, după ce am finalizat faza a doua cu zona de râu și verdeață, Riverside Residence va arăta magnific. Nu în ultimul rând, aștept cu nerăbdare proiectele de case realizate de arhitectul belgian „Arcas” pentru a vedea ce au pregătit pentru viitorul Riverside Residence.

În plus, avem în plan și găsirea unui teren excepțional în centrul Bucureștiului. Combinăm întotdeauna proiectele localizate central cu locații excepționale chiar în afara centrului orașului.

În principal, cumpărăm terenuri foarte mari (terenuri și clădiri) unde putem reproiecta întreaga zonă și lăsăm amprenta noastră „Triple Living”. Așadar, nu cumpărați doar un alt apartament sau o altă casă, ci cumpărați o parte dintr-o comunitate cu toate facilitățile și infrastructura realizate, un loc pe care îl puteți numi acasă.

Ne străduim să creăm un oraș nou și mai bun în cadrul unui oraș.