Alexandru Hagea, GM Triple Living RO – Riverside Residence se va dezvolta organic, ca o floare care crește către pădure

admin

Alexandru Hagea este General Manager pentru proiectul Riverside Residence, născut în București, dar  crescut în Belgia de la vârsta de 6 luni și revenit în România în 1998 din pasiune pentru țara noastră. În opinia lui, Riverside Residence va fi cu siguranță un proiect imobiliar cu un standard de viață ridicat pentru români, bazat pe câteva principii de mare succes în Belgia.


Am vorbit cu Alexandru Hagea despre viziunea pentru Riverside Residence, dezvoltarea în prezent și viitor, inclusiv despre punctele forte ale proiectului și dificultățile întâmpinate în dezvoltare.

  • Intrați în faza 2 de construcție a caselor, cu extinderea unui sector de aprox 70 de case pentru a ajunge la un total de 120 de case pentru anul 2020. Proiectul Riverside este dezvoltat să devină un cartier de peste 2000 de case, un mic oraș rural sau o comună urbană. Care este planul pentru viitor, la ce să ne așteptăm?

În prezent, proiectul de dezvoltare urbanistică este in faza de proiectare, realizat în întregime de către compania Arcas (Belgia), ca viziune, gândire urbanistică, simbioză cu natura, infrastructura urbană. Arcas va gândi un proiect care va dicta dezvoltarea unui oraș de minim 100 de hectare cu case care vor fi construite până aproape de pădure, cu posibilitatea devierii râului natural și alte facilități absolut necesare unei comunități autonome. Planul este gândit pentru următorii 5-10 ani și așteptăm cu nerăbdare primele randări 3D. Suntem impresionați de colaborarea cu firma de proiectare Arcas și ne bazăm pe această viziune pentru a ne atinge visul.

  • Care au fost solicitările de ordin tehnic și estetic pentru proiectarea noilor modele de case din proiectul imobiliar Riverside Residence?

Am învățat foarte multe din feedback-ul clienților actuali și potențiali din ultimii 3 ani. Majoritatea oamenilor care vor să cumpere case în zona de suburbie a Bucureștiului își doresc o proprietate pentru care să merite să conducă în afara capitalei încă 15-20 de minute. Au nevoie de o suprafață mai mare de locuire, 90 – 120 mp de spațiu util, cu bucătărie spațioasă și bine compartimentată, cu dormitor mai mare și mai spațios, inclusiv spații pentru grădină.

Pentru a ne încadra în limita de TVA 5% sau Prima Casă, am extins spațiul noilor construcții de case până la 120 mp utili, iar dimensiunile pentru terenuri pot fi extinse considerabil, peste 250 mp, datorită schimbării legii anul acesta.

La prima fază de construcții am fost limitați de spațiul de construcție determinat de programul Prima Casă și limita codului fiscal. La faza a 2-a am mărit spațiul construit cu câte un metru pe fiecare latură al casei, astfel am reușit să obținem spații suplimentare pentru confort.

Am regândit poziționarea prizelor, poziționarea băilor, a scurgerilor și alte detalii tehnice. Am învățat din experiența trecută, fiecare proprietar vrea spațiu extra de depozitare în pod. În faza 2 de construcție ne-am gândit să instalăm pentru viitorii rezidenți Riverside puncte de conexiune pentru instalarea de borne electrice, pentru a permite reîncărarea mașinilor electrice în dreptul fiecărei case.

Ne gândim la viitorul comunității noastre. Vom propune clienților să acceseze fonduri nerambursabile finanțate de stat pentru instalarea de panouri solare pe acoperiș care acoperă peste 50% din consumul electric. Ne dorim să devenim o comunitate autonomă și sustenabilă, cu amprentă energetică redusă.

  • Ce așteptări aveți de la evoluția proiectului Riverside, la ce etape ați ajuns din Master Plan și cum vedeți dezvoltarea în viitor? Cum va arăta Riverside Residence peste 5 ani, dar peste 10 ani?

Gândim o evoluție organică în materie de planuri de dezvoltare și planuri de investiție. Ne adaptăm în funcție de cerere și de necesarul oamenilor din comunitate. În 10 ani Riverside Residence va fi o comunitate majoră, cu mii de locuitori, însă liniștită și relaxată, foarte bine organizată. În prezent, ne asigurăm că oamenii nu sunt afectați de evoluția construcțiilor. Așteptările oamenilor sunt ca proiectul să fie planificat cap-coadă, iar etapele pe care le urmărim sunt gândite în avans și rafinate pe parcurs.

Noi ne dorim ca Riverside Residence să se dezvolte organic, ca o floare care crește spre pădure.

Riverside Management – Aplicația mobilă administrativă

Avem deja în lucru versiunea Beta pentru o aplicație mobilă simplă de utilizat pentru rezidenții Riverside numită Riverside Management. Fiecare rezident, după semnarea contractului final, primește un User și o Parolă, iar prin intermediul aplicației își poate vizualiza istoricul contractual, plățile către utilități (consum apă și taxa de mentenanță), semnalizarea eventuale probleme prin sistem de ticketing, rezervările la terenul multisport, inclusiv multe alte servicii de administrație prin comunicarea directă cu administratorul, totul în timp real și foarte user-friendly.

  • Care sunt dificultățile pe care le-ați întâmpinat în dezvoltarea proiectului?

Am avut dificultăți administrative, obținerea avizelor pentru Enel, Apelor Române, PUZ-ul și alte asemenea certificări, dar am reușit să le obținem pe toate, cu răbdare și încredere că am proiectat și construim conform legii. Triple Living NV este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Belgia, iar ei sunt obișnuiți cu ritm foarte accelerat de lucru în materie de autorizații, avize, certificate. Nepredictibilitatea acestor termene de confirmare creează disconfort pentru un dezvoltator din vest. Noi suntem partenerii lor locali, iar unele lucruri nu depind de noi, noi facem tot posibilul să le îndeplinim obiectivele.

  • Care este filosofia Triple Living pentru Riverside Residence pe scena dezvoltărilor imobiliare din regiunea Bucureștiului?

În Belgia, Triple Living NV creează zone de interes, zone imobiliare de atracție, poli urbani. Ei cumpără terenuri cu poziție avantajoasă și le re-urbanizează cu toate facilitățile necesare. Totul începe cu proiectarea, apoi sunt puse în practică. Au venit în România pentru a aplica același model la Riverside Residence, au intuit că Bucureștiul se va extinde – metrou extins, autostradă, centură. În prezent, metropola București este sufocată, iar oamenii vor migra sigur într-un viitor apropriat către suburbii, dacă autoritățile își vor respecta planurile de infrastructură, atunci da, zona metropolitană a Bucureștiului va putea fi comparată cu Bruxelles, Munchen sau Budapesta.

Noi suntem departe de gândirea europeană (belgiană, să zicem), ideea de a muta rezidenți din oraș către suburbii pentru a trăi în liniște și pace, cu acces rapid în oraș, cu mobilitate ridicată, este momentan doar o viziune de viitor. Belgienii văd în perspectivă, noi ca bucureșteni trăim într-un cadru limitat de mirajul aglomerației urbane și semi-accesibilității din capitală. Belgienii cred în dezvoltarea metropolei către Nord-Vest, acolo unde este situat Riverside Residence, românii sunt încă în căutarea unor oaze de liniște, dar nu foarte mulți au curaj să investească în proprietăți din suburbie. Prețul acestora este scăzut momentan, dar va crește foarte mult în următorii 5-10 ani. O proprietate la Riverside Residence este o investiție foarte inteligentă pentru cine vede potențialul.

  • Care sunt punctele forte ale proiectului Riverside Residence?

Cel mai mare punct forte este infrastructura subterană, rutieră și urbanistică. Fără a fi construit inițial infrastructură existentă, ar fi fost imposibil să construim ce ne dorim în viitor, suntem racordați complet la curent, apă, gaze si am construit propria stație de epurare cu canalizare centralizată. Sunt oameni care au cumpărat proprietăți în alte proiecte imobiliare și au rămas dezamăgiți. Sunt exemple de cazuri unde curentul a fost furnizat prin organizarea de șantier, dar vorbim de curent temporar, nu s-a făcut niciodată trecerea pe contract definitiv cu ENEL, astfel oamenii au rămas fără curent. La Riverside Residence am construit inteligent infrastructură înainte de orice imobil.

  • Care sunt punctele slabe ale proiectului Riverside Residence?

Locația poate fi momentan un punct slab, Riverside Residence este încă considerat prea departe pentru oameni (de aceeași distanță cum este Corbeanca față de centru), însă rezidenții Riverside se gândesc la un viitor pozitiv. Suntem într-o zonă virgină, am construit de la zero totul, suntem ca niște pionieri aici, am săpat prima groapa, ridicat prima piatră, oricine trebuie să înceapă de undeva.

Așteptările mele sunt aceleași ca acum 10 ani – o centură pe profil de autostradă, deoarece Riverside este situat la 4 km de viitorul Km 0 al acestei mari Centuri de 100 km diametru, vom fi printre primii conectați cu noua centură a Bucureștiului. Infrastructura este primordială pentru orice complex imobiliar, conectarea cu sistemul rutier și accesibilitate la transport în comun.

  • Ce acțiuni aveți plănuite pentru viitorul apropiat?

Vom participa la Târgul Imobiliarium, 21-22 septembrie în Piața Universității.

Am legat cu Târgul Imobiliarium un parteneriat acum 2-3 ani când eram la începutul dezvoltării Riverside Residence. Ne-a plăcut conceptul lor diferit. La târgurile imobiliare convenționale, oamenii vin și iau broșuri, se uită la machete, dar nu acționează în mod special, nu există o conexiune directă. La Târgul Imobiliarium se face înregistrare cu o brățară care conține toate informațiile despre profilul unui potențial cumpărător – nume, buget, interese locative, buget de întreținere etc. Astfel clienții știu cum să ne identifice după ce își doresc, iar noi obținem o legătură directă cu ei.

Suplimentar, au dezvoltat un sistem de vizită în realitate virtuală – au scanat proiectul interior-exterior și clienții interesați pot vedea totul, inclusiv printr-o dronă.

Vă așteptăm la Târgul Imobiliarium, 21-22 septembrie în Piața Universității.

Sunteți bineveniți oricând la Riverside Residence.


Poți intra în legătură cu un reprezentant pentru a afla mai multe despre oportunitatea de a achiziționa o proprietate la Riverside Residence. Dacă îți place să locuiești în liniște și pace, programează un tur ghidat, ești binevenit aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cere oferta
Cere Oferta